Alltså det här är verkligen jobbigt. Köpte nytt visir till hjälmen – imfritt så kanon på det sättet. Men i morse när jag cyklade till jobbet (Check! Cyklat fram och tillbaka till jobbet hela mars än så länge!!) så fick jag problem med något kladd på visiret. Vet inte om det kan ha varit lite marmelad från frukostmackan som transporterats med på något konstigt sätt.

I alla fall behövde jag fäll upp visiret och tror ni inte att något hamnade i ögat då. Sådan otrolig otur… Sedan har det hållit på och skava hela dagen, det gör verkligen ont och jag börjar få svårare och svårare att se riktigt skarpt. Under dagen har jag skrivit ut slumpmässiga bokstavssekvenser på papper, så där som de ser ut när man är hos optikern, och så har jag klistrat upp dem på väggen och på olika avstånd och med ena ögat stängt omväxlande stängt försökt komma fram till om jag ser sämre på det ena eller andra ögat.

Jag har varit minst hundra gånger på toaletten och tittat i spegel, men jag tror att ögat är så påverkat att jag inte ens kan se riktigt skarpt om det är något där. För att riktigt kunna titta nära så har jag tagit closeup-selfies, men det är ändå svårt att avgöra.

För bara en stund sedan kom jag hem och jag bad L hjälpa mig att titta riktigt ordentligt, men jag tycker att hon var lite oförstående. Hon tittade i alla fall, men sa bara att det inte syntes något och om jag verkligen tyckte att det var jobbigt fick jag väl gå till vårdcentralen.

Blev lite ledsen faktiskt, tycker att hon kan visa lite mer deltagande när jag är skadad. Jag skulle ju verkligen göra detsamma för henne.

Tänk gärna lite stöttande på mig…

Kram från Cooldad