Nytt regnställ – check!

Vissa saker kan man inte snåla med. Ett regnställ som kanske behöver användas 100 gånger på ett år, som skall tåla ett häftigt sommarskyfall och en höststorm – då kan man inte kompromissa. Efter jobbet stannade jag till på 10-minutersparkeringen utanför Naturkompaniet och sa till första expediten att ”Jag behöver det tuffaste och bästa regnställ ni har för cykling.”

Mindre än 10 minuter senare var jag tillbaka i bilen. Regnjacka, regnbyxor, överdragshandskar, överdrag till skorna, skärm och regnglasögon med vattenavvisande beläggning. Nästan 15 000 kronor, men till vissa saker går det inte att kompromissa med kvaliteten. Och använder jag grejerna två gånger varje jobbdag i fem år blir kostnaden 6 kronor per cykeltur. Då är det inte mycket pengar, Jämför med trängselavgifter, bensin, värdeminskning på bilen. För att inte tala om hälsovinsterna! Jag kommer att vara sjukskriven mindre och orka mer både hemma och på jobbet. Nej, det är ren vinstaffär – de här 15 000 kronorna kommer att göra att jag tjänar mer pengar. Fantastiskt när man tänker på det så.

När jag kom hem duggregnade och jag tänkte att det var lika bra att inviga direkt, men då dök nästa problem upp. Min cykel stod längst in i förrådet, bakom sommardäck, de andra cyklar, byrån som vi skall slänga och två trasiga sängar. Efter lite trix fick jag ut den, men det är bara att inse – den cykeln duger inte till att jobbpendla.

Besökare: Hade jättebra samtal med Nina och hon skall hjälpa mig. Kanon, verkligen. Vi pratade egentligen mest om annat – hon är verkligen en frisk fläkt på kontoret.

Socker och laktos: Jag har bestämt mig för att jag inte kör så slaviskt. Reducera det. Lite i alla fall. Men det är inte nyttigt att fokusera för himla mycket på det. Bättre att ha en avspänd attityd till det. Känna efter – behöver jag verkligen en kexchoklad? Ja, det kanske jag faktiskt verkligen behöver. Det är ju inte bara socker och fett, det kan också vara något som ger glädje och välbefinnande.

Kram till hela blogg-Sverige där ute! Välkomna till cooldad.se!