Ny cykel – check!

Men jag är ganska matt nu. Och cykeln måste repareras direkt. Idag måste nästan räknas som ett träningspass. Enligt både YRs, SMHIs och DMIs appar (hallå – affärsidé! En app som jämför vädret från olika appar. Det måste ju vara mycket säkrare att det blir sol om alla apparna säger att det blir sol!) skulle det bli regn till eftermiddagen så jag packade med mig regnstället och grejerna i bilen. Ja, för jag tänkte det är bra att testa cykeln direkt med utrustningen som jag kommer att använda med den. Och så ser ju de i affären att det är en seriös person, någon som kan sina grejer och värdesätter kvalitet. Då blir det enklare mellan mig och personen i affären – vi kan vara på samma expertnivå från början och hen behöver inte tveka om att jag också vet vad jag pratar om när man kommer in på skillnaden mellan olika Shimano-nav, fördelarna med kolfiberram och att hydrauliskt bromssystem är en självklarhet.

Men det blev lite varmt i affären. Jag drog på mig regnstället redan på kontoret och jag hade både kavaj och ylletröja idag. Nina kommenterade häromdagen hur snygg det är och jag håller med. Jeans, skjorta, ylletröja och så en kavaj över det är verkligen den optimala kombination av avslappnad, cool och elegant. Men lite varmt blev det med med regnställ över det. Kundrådgivarna på Cykelspec gick runt i t-shirt och shorts så det var ganska varmt inne. Och det var ganska många fler före mig. Lite förvånad över medelålder och könsfördelning. Alltid tänkt cykel som en ganska ungdomlig sport och som många kvinnor som håller på med. Men det var bara män, nästan gubbar på Cykelspec. Hörde till och med någon säga något nyårslöften – lite lustig slump.

Men nöjt konstaterade jag att ingen annan hade ett så bra ytterställ som jag. Och jag såg flera som hade ett rejält gubbhäng över byxkant. Växlade en förstående blick med en kundrådgivare, typ ”Amatörer…”

Lite varmt blev det som sagt och när det blev min tur, var det jäkligt skönt att komma ut snabbt på en kanonhoj. Tyvärr kom jag inte så långt. Glasögonen hade immat igen lite, huvan satt inte så bra under den nya hjälmen och byxorna fladdrade lite och fastnade i kugghjulen så jag plöjde rätt in i en lyktstolpe efter bara några meter.

Vi löste det bra dock: Även om det inte var många meter så hann jag känna att det var rätt cykel och jag fick 5 % rabatt på reparationen av cykeln om jag köpte den.

Idag får faktiskt räknas som ett träningspass. Blev verkligen supersvettig.