Dag 1 med laktosfritt

Det säger sig självt ju. Inte skall vi dia kossor som några kalvar! En tredjedel av jordens befolkning eller något sådant tål inte laktos. Det här känns så rätt. Jag tror det kommer att lösa sig självt nu – sötsuget och att röra sig mer. Laktos kan nog vara själva boven.

Och så testar jag att blogga inifrån toan! Man måste våga tänka outside-the-box. Man anpassar sig efter omständigheterna. ”Keep up with the development!” Det är det som är så fantastiskt med människan – vår fenomenala anpassningsbarhet. Jag menar, evolutionen kan ju inte stanna av nu, nu sätts det riktigt på spel att visa att man klarar att anpassa sig. Jag tror att jag hade klarat mig jättebra på stenåldern eller i grottorna. Blixtsnabbt hade jag fattat de senaste trenderna med att göra upp eld, använda hjulet eller göra pilspetsar av flinta. Det är sådana som vi som är med i den tekniska utvecklingens framkant. Vare sig det är en iPad eller hjulet.

Så nu blir det laktosfritt! Palle har just smsat ett recept på egen havremjölk!

1 dl ekologiska havregryn
1 nypa havssalt
1 matsked ekologisk kallpressad rapsolja
1 l källvatten

Nä, måste gå nu. Ungarna bankar på dörren – den andra toan är det stopp i efter att jag gick på den, så nu måste alla gå på gästtoan. Men jag sa till barnen att vi kan se det som ett bra tillfälle att testa lite annat. I stället för att vi alla skall köa till toan, så kan vi också gå ut i trädgården. Det är bara bra att kissa i bärbuskarna eller rabatten. Jättebra. Det är den naturligaste saken i hela världen. Och det var så man blev en överlevare på stenåldern – man anpassade sig om ett toahål var fyllt. Då fick man ju hitta ett annat!

Å det skall bli så skönt – jag riktigt känner att det är laktosen som tränger på. Skall festa på några rawlicious rawbars!

Stora kramar från Cooldad73!