Funderar på om det är läge att dra ned på laktosen igen – har haft himla besvärande gaser idag och det har varit olägligt då det har varit massor av möten under dagen. Idag är första dagen som jag tagit över rollen som Senior Vice Director for Brand Development of Customizable Features. Det är utmanande arbete – som datoranvändare tänker man ofta inte på det, men precis varje del av en webbsida behöver vara genomtänkt, testad med fokusgrupper, utvärderad av expertpaneler i en iterativ process som ofta går 4-5 varv innan den är färdig att släppas till användarna.

Jag kommer att gå som praktikant i rollen under ett par veckor till en början, mest följa gruppens redan väl fungerande organisation. Tanken är förstås att den kompetens jag har kommer att komplettera och utveckla arbetet ytterligare, men man kan bara ha djup respekt och ödmjukhet inför det arbete som Department for Brand Development of Customizable Features redan genomför.

I alla fall var det möten nästa oavbrutet hela dagen och jag vet inte om ni känner igen den där känslan av att något bara måste ut, man liksom skruvar på sig för att tarmarna skall hitta ett nytt läge så det kan lugna sig lite. Mycket besvärligt, men som tur var det fika flera gånger med mackor och kakor och kaffe så jag kunde upp och röra på mig och lätta lite på trycket. Och i fall laktos nu ändå är problemet såg jag till att peta undan osten från mackorna och välja laktosfri mjölk i kaffet.

Kul är att vi i flera projekt kommer att jobba med Nina från Department of Search Engine Optimization. Hon är verkligen superkompetent och det skall bli verkligen kul om hon kan hjälpa mig lite med tips för bloggen.

Motion: Som variation till att cykla (eftersom den är stulen…) till jobbet tog jag spårvagnen och gick av ett par hållplatser tidigt både dit och hem.

Kost: Kände att det blev lite mycket bönor de senaste dagarna så jag föreslog hämtpizza, men konstigt nog var ingen annan så sugen på det. Blev thai i stället och det kanske var bra för det är ju ingen mjölk i det.