Lite pinsamt att erkänna det, men jag kom inte iväg i morse. Men jag tänker att det är bra för de andra att få ett litet försprång och handikapp, så att de inte blir nedslagna om jag drar ifrån direkt.

Meningen var verkligen att jag skulle komma iväg i morse, men det regnade så jag tog på mig regnstället. L sa att det nog skulle passera snabbt och att det inte var ett så kraftigt regn och att hon tänkte klara sig. Hon får göra sina misstag – man måste låta andra människor få lära sig på egen hand och sin egen takt, men jag vet hur otroligt viktigt det är att klä sig efter väder. Ja, jag vet att det kan låta lite töntigt, men hur skulle det se ut på en polarexpedition? Eller på väg upp för Mount Everest? Nä, snöfallet tar nog slut snart, så vi klarar oss nog utan dunjackorna.

Nej, man måste vara seriös inför naturens utmaningar och anta dem med rätt utrustning. Rätt utrustning är helt enkelt grunden för att möta elementen.

Kruxet var nu bara att att det var ledningsgruppsmöte på morgonen kl 08:30 så det var full kostym och slips på under regnkläderna. Inga problem så sett – regnstället är såpass flexibelt att det fungerar även om man skulle ha frack eller smoking, men sedan blev det lite pyssel när jag skulle ha på regnskydden över skorna och justera axelremmen till väskan så att jag fick plats med både regnställ och kostym. Memo to self: Ta på skor och justera remmar först, ta på regnställ sedan. Det blev alltså ganska varmt. Och stressigt.

08:10 var jag i alla fall ute ur huset som siste man, men regnvisiret på hjälmen hade immat igen (memo to self: skaffa imfritt visir) och det ville sig inte bättre än att jag gick lite snett till förrådet och trillade rabatten. Lite gegga läckte in i midjan så det var bara att fort som ögat in och byta, men då han det bli för sent att cykla så det fick bli bil ändå.

Men som sagt – jag ser det som ett uppmuntrande försprång för resten av familjen. Det kan jag bjuda på! Och mötet gick excellent. Det lutar åt att jag skall bli Senior Vice Directorfor Brand Development of Customizable Features.

Ställning cykelutmaningen: C: 0   L: 2   E: 2   A: 2