OK, Rom byggdes inte på en dag. Det är en klyscha, men stora projekt behöver faktiskt få mogna. Folket är inte alltid redo direkt.

Försök 1. Direkt vid frukost klockan 9. Men när jag väckt L och fått ner henne och sedan skulle jag ha upp A och E, men då hade redan  L ätit frukost och stuckit på yoga.

Försök 2. Klockan 11 var L hemma, men utan att jag märkt det hade E stuckit iväg. Smsade och ringde, men fick inget svar förrän efter en halvtimme att hon skulle vara hemma ”senare”.

Försök 3. Fick hem alla till 13 genom att locka med McDonalds-takeaway. Fixade med att kunna visa Powerpointen och loggorna genom att koppla datorn till TVn, men det var lite trixig och plötsligt hade alla tre ätit färdigt utan att jag märkt det och alla tre var borta igen.

Försök 4. Köpte semlor och lockade med det till en fika på em. Men E smsade att hon inte gillade mandelmassan och A smsade att han inte gillar grädde. L fikade med vännina på stan. Så jag åt två semlor själv så får de andra tre slåss om de två sista. De får väl skrapa bort mandelmassa och grädde.

Försök 5, 6, 7 och 8. Det är då väldigt vad de alla håller på med på söndagarna. Yoga, fotboll, klättring, fäktning, karate. Jeez, vilken aktiv familj jag har.

Jag skall se till att hitta en lucka en kväll i veckan eller i värsta fall till helgen. Och då skall TVn vara färdig och riggad. Ledare måste vara redo och acceptera att folket, eller i det här fallet min familj, behöver tid att ta till sig ett nytt sätt att tänka. Det handlar förmodligen bara om någon månad så kommer de att tacka mig med öppna hjärtan. Jag kan se hur de nästan är tårögda när de inser hur mycket jag förbättrat livet för oss alla.