Det finns så mycket att få upp ögonen för! Både om invanda mönster och om all kunskap som finns där ute på det stora Internätet.

Deodorant – har du någonsin tänkt på allt som finns i en vanlig deo? Läste för första gången innehållsförteckningen på en sådan och blev chockad – behövs verkligen allt det där? Försökte få igång en diskussion här hemma, men som vanligt försvann alla iväg på sina projekt och aktiviteter. Men jag filosoferade vidare på det och började googla på det och mycket riktigt finns det recept på att göra sin egen deodorant.

Flera recept innehåller ungefär lika delar av:

  • kallpressad virgin kokosolja
  • bikarbonat
  • majsmjöl

Bikarbonaten förhindrar dålig lukt och majsmjölet absorberar fukt. Man kan tillsätta några droppar eterisk olja, vaniljarom eller något annat för en behaglig parfymering också.

Efter ett snabbt inköp har jag satt igång tillverkning i stor skala här hemma. Tänker att det är lika bra att gör en stor sats och ta upp det på burk till alla i familjen, med egen doft till var och en. På Maxi fanns inte så mycket dofter att använda, men köpt vanilj, mandelolja och så tänkte jag gå loss och testa lite grejer här hemma. Tänker vanilj till E och kanske en kombination av mandel och vanilj till L för en mer mogen doft. Till A slår jag i några droppar rakvatten – då blir det ju inte riktigt en alltigenom trevlig naturprodukt, men jag tänker att det är lite spännande för honom med rakvatten.

Till mig själv har jag en riktigt spännande idé: Whisky. Tänker att en riktigt rökig maltwhisky borde ge en spännande och komplex arom som väl matchar en spännande och komplex person som jag är. Visserligen brukar man ju inte vilja ha alkohol i deodoranter, men jag tänker samtidigt att det är ganska lite. Och eftersom jag sportar mycket så vore det kanske bra med något extra starkt till mig.

Det var lite kladdigt att smeta in gegga under armhålorna, men jag tror jag fick till snitsen efter ett tag. Sedan tog jag en springtur för att jobba upp en riktigt ordentlig svettning att test deon på och det kanske luktade lite mustigare än vanligt. Nu kom jag inte så långt – det började ömma lite i höften. Men skall bli spännande att test det en heldag.

Fixa er egen miljö- och hudvänliga deododrant själva nu!