OK – det kanske var en liten miss att ta IKEA en söndag efter löningen, tänkte inte riktigt på det. Men samtidigt blev det verkligen ett roligt och team-buildande event för tre rakt nedstigande generation Coolingar. Coolgang Extended med Grand Old Man!

Det började med att L behövde ha lite saker och frågade om jag kunde fixa det och är något ställe på jorden som jag älskar så är det IKEA! Det fångar så mycket av det bästa i livet och samhället! Men så visade sig att farmor skulle köpa en ny toaring i trä och just den var 49 kronor billigare på Coop intill Ikea jämfört med Ica Maxi inne i stan. Så hon skickade Grand Old Man att följa med mig när hon hörde att vi skulle dit.

Och då tyckte jag att det var ett lysande tillfälle att få med A också – tre generationer tillsammans på Ikea, vilken fantastisk fin sammanhållning! Men när vi letade efter rätt bokhyllekonsolgrejer som L beställt  så var farfar plötsligt borta. Både jag och A blev lite upphetsade. Om jag minns rätt så gick den lite oborstade konversationen till något såhär:

”Var är farfar???!!!”
”Men för i helvete, det var ju du som skulle hålla koll på honom!”
”Nej, för fan, din pappa är ditt ansvar!

Och ungefär samtidigt var det ett riktigt drama – vi får se om det hamnar i tidningen imorgon: I högtalarsystemet ropade de ut en varning för en blottare på parkeringen. Tydligen sprang det omkring någon galning därute.

Det är inte lätt att hålla huvudet kallt i sådana lägen, men det är inte för inte som jag är Senior Vice Director for Brand Development of Customizable Features och jag halade upp telefonen och ringde kort och gott Grand Old. Då var han mitt i händelserna centrum – tydligen var han precis intill när de gripit blottaren och det gick vilt till, man hörde polisens batongslag och hur de skrek åt honom.

”Här har du din jävla peddogubbe.”

Riktigt obehagligt och jag sympatiserar på inget sätt med polisvåld eller att tillgripa våld över huvud taget. Men var det nu en pedofil så kan jag förstå om känslorna kan rinna över.

Tydligen hade Grand Old behövt sträcka lite på benen och gått ut på parkeringen. Någon dag innan hade fågelskådare sett en tofspipare är tofssparv eller något annat med tofs där. Om jag inte sagt det förut så är alltså Grand Old fågelskådare. I alla fall hade han bytt om till shorts, mitt därute på parkeringen, innan han skulle gå in igen – han tyckte det var så varmt där inne. Och precis när han bytt om färdigt hade kommit poliser och vakter och slagit ned en pensionär – just intill där Grand Old stod.

”Och jag hade stått och pratat med honom bara några minuter innan!”

Helt otroligt hur han alltid lyckas hamna i händelserna centrum – säga vad man vill om farsan. Han har inte koll och hänger inte med i den nya tiden. Samtidigt är han en så himla skön lirare som helt kör sitt eget race. Man måste verkligen respektera en sådan individ och beundra honom för det.

Motion: IKEA är inte mindre än ett maratonmotionspass!!

Mat: Jäklar så god och billig mat de har på IKEA! Vi hann med både frukostbuffé, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika innan vi var klara. Och väldigt uppdaterat där man kan välja både laktos- och glutenfritt och lite annat-fritt. Uppfriskande fritt med andra ord!