Heeelt slut. Jag försökte verkligen, både igår och idag med dem alla tre.

”Det är för miljön.” ”Det är för er egen hälsa.” ”Ni kommer att vara så mycket piggare och starkare i skolan och på jobbet.” Men ingenting bet på dem.

Jag blir faktiskt lite ledsen när jag möts av neggo-attityd tillbaka. L tittade bara på mig och sa att hon jobbar på Hisingen, mer än två mil från huset och att det var så mycket kortare för mig att cykla till jobbet. Och det har hon rätt i, absolut, men det är inte poängen. Det är grejen, konceptet, att cykla – sedan handlar det bara om en liten skillnad i tid, men det är verkligen inget att fästa sig vid.

Men A och E… Jag menar där var det ju bara rent och skärt trots, och jag och L borde ha kunnat lösa det tillsammans. Sätta dem på plats, visa var skåpet skall stå och nu är det faktiskt 2016 och då cyklar man, man tar inte bil eller ens buss. Men L ville ju inte cykla själv, så jag fick inget ordentligt leverage.

Nä, nu skall vi ha familjeråd i helgen och då skall vi komma överens om en ordentligt och gemensam familjestrategi. Jag tänker att vi skulle använda SWOT-analys: Strengths, Weaknesses, Oppurtunities, Threats. Tror det kommer att bli jättebra – jag skall spegla tillbaka till dem vad de vill här i livet och hur vi skall arbeta tillsammas, som ett team, för att uppnå det. Team Cooldad. Eller det kanske blir lite för patriarkalt centrerat. Team Coolfamily. Team Coolgang. – Vi kan ta upp namnet i helgen också.

Och komma överens om en bra teambuildande tagline.

”Team Coolgang: Together for the future!”

Tror den vore bra. Vi kanske borde ha en hemsida för Coolgang också? Hela familjens landingsplats.

I alla fall så blev det ingen cykling för mig heller, vare sig igår eller idag. Alla energi gick åt till att få med familjen på det.